Årsberättelse 2015

Ska försöka summera året som gått ur en löpares ögon. Vill även tacka min fru och familj för att de står ut med mig när jag läser summeringen nedan.

Totalt:

3766,5 km fördelat på 280 pass - 13,5 km/pass
352 timmar total träningstid varav 279 timmar löpning
15 tävlingar:
7 vinster
3 andraplatser
3 DNF

Januari: 377 km fördelat på 31 pass - 12 km/per pass

ÄNTLIGEN tillbaka i löparspåret. Nästan 18 månaders rehab skulle äntligen om-förvandlas i ren och skär löpning. Kan fortfarande ta på känslan som uppstod när jag för första gången gick ut och sprang ordentligt utan någon smärta alls. Hann även med att knipa två silverpengar i årets första två tävlingar; Kungälvkicken och Sandsjöbacka Trail 26 km. Fortsatte alternera löpning med Crosstraining i Bunkern.

Lyckan att springa smärtfri.


Februari: 355 km fördelat på 27 pass - 13 km/per pass

Första 10 mils veckan kom v.7. Tuggade på med löpning och Crosstraining i Bunkern då mitt årskort gällde fram till sista mars. Började även få lite fart under benen igen. Februari bjöd på varmt väder som ni ser nedan.

Februari?


Mars: 501 km fördelat på 36 pass - 14 km/per pass

Sista månaden i Bunkern. Tråkigt få det är och var grym träning likväl för oss elitmotionärer (finns detta uttryck fortfarande) och andra dödliga. Började månaden med att ta hem min första vinst för året i Edsvidsledens Trailrun. Ett väldigt trevligt arrangemang som hör och häpna var GRATIS!
Följde upp denna seger med även med att vinna min första OCR tävling, Bootcamp Challenge 5K 100 Obstacle Race, med de mytomspunna Bunkern Boys. Ett gäng som visade sig oslagbara och ödmjuka som få. Första långpasset över 30 km kom vecka.

Påhejad av bästa familjen vid Edsvidsledens Trailrun.

OCR tävlingen med längst namn.


April: 359 km fördelat på 28 pass - 13 km/per pass

Blev medlem i Salomon Sweden Trailrunning Team. Va hände igentligen?? Lilla jag, Åkte upp till Trosa och sprang Åda Wild Boar 26 km, första deltävlingen i Salomon Trail Tour Sverige. Hur gick det då, jo jag slutade 5:a. Men oj vad jobbigt. Sprang även min första tävling utan klocka då den inte kom med till Kungälvsloppet. Fort som bara den gick det och jag vann ganska klart både 5 och 15 km.

Snart i mål vid Åda Wild Boar.

Denna bild säger allt om hur det kändes.


Maj: 554 km fördelat på 38 pass - 14,5 km/per pass

Började månaden med att åka upp till en tävling jag redan sneglade på förra året, Soteledens Terrängmarathon. Loppet började fantastiskt och vi var två som drog iväg men tyvärr lyckades mina dåliga navigeringskunskaper ännu en gång fälla avgörande och det blev årets första DNF.
I slutet av maj var det då dags för årets utmaning första riktiga utmaning BUM 50 Miles som plötsligt blivit BUM 87 km efter att lederna dragits om lite. Helt överlycklig vann jag med över 1 timmes marginal.

Lycklig och glad som bara den vid målgång i Borås.
Ner för bergen på Soteleden.










Juni: 103 km fördelat på 8 pass - 13 km/per pass

Vad hände här? 8 pass på hela juni. Jo, direkt efter BUM fick jag ofantligt ont precis under knät. Det gav sig inte förrän både sjukgymnasten och massören torterade mig till tårar. Detta precis lagom till Stockholm Trail 46 km. Det vill säga nästan halva månadens mängd i en enda tävling. Tävlingen vann jag efter att ha bestigit Hammarbybacken 2 gånger.

Segerintervju.
Prispallen män 46 km.






Juli: 115 km fördelat på 9 pass - 13 km/per pass

Semester, Turkiet samt blev med hus. Behöver jag säga mer?

Köpte hus??

Efes, världens bästa öl?



Augusti: 262 km fördelat på 19 pass - 14 km/per pass

Fortfarande mycket med huset samt ett totalt nederlag i Vasastafetten där jag för så gott som tappade medvetandet under loppet och föll ihop.

AJ
AJ


September: 259 km fördelat på 18 pass - 14 km/per pass

Begav mig en tidig septembermorgon till Hyssna för att springa Hyssnaloppet 38 km. Mycket fin tävling och ganska jobbig med runt 1000 hm. Slutade två och det kändes mycket bra efter förra månadens nederlag. Bara 2 veckor senare var det dags för Salomon Trail Tour Sälen 44 km. Vilken natur vi har i norra Sverige och jag njöt verkligen de blöta 44 km jag sprang.

Ler efter 32 km.
Starten av Hyssnaloppet






Oktober: 348 km fördelat på 26 pass - 13 km/per pass

Sprang Höstruset som genrep inför årets höjdpunkt. Kullamannen Ultra 66 km. Tyvärr hann jag knappt halvvägs nere i Kullaberg innan foten stukades så illa att det inte gick att fortsätta. Årets tredje DNF och den suraste av de alla.

Målgång Höstruset.
Fan också


November: 329 km fördelat på 24 pass - 13 km/per pass

Fick äntligen hänga med de underbara människorna i Bunkern och Miliary Fitness då det var dags för Svankällans Snabbaste att koras. En annorlunda men rolig tävling.

Reglerna.

Kungen och prinsen av Svankällan.



December: 226 km fördelat på 16 pass - 14 km/per pass

Började trappa ner på löpningen för att få in mer styrkepass. Försökte få bort några julkilon i och med deltagandet i Julruset 2.0. Slutade femma på blytunga ben. Började planera för nästa år som kommer innehålla klassiker som Stockholm Maraton och Göteborgsvarvet.
Starten av Julruset 2.0.

Ännu en gång välkomnad i mål att bästa familjen.









Inga kommentarer

Använder Blogger.